Hikayemiz


Başlangıçlar


İlk tarifimiz “M”


1942'de, savaş sonrası bir ortamda, bombalamalarla yıkılan şeker fabrikaları ve şeker fiyatlarının tavan yaptığı bir ortamda, Silvio Agostoni, Alpler'deki Morbegno (Sondrio) kasabasında tatlı ve şekerleme üretimi için bir atölye devraldı. Şeker, kestane unu ve biraz kakao tozu malzemelerini bir araya getirerek "Torta Montanina" yı yarattı: anında başarıya ulaştı.

Neden “ICAM”?



İsim geçmişimize atıfta bulunuyor ve kökenlerimizi kapsıyor, “Industria Cioccolato e Affini Morbegno” (Morbegno Çikolata ve İlgili Endüstriler) anlamına gelen bir kısaltma. “ICAM”, 1946 yılında Lecco Ticaret Odası'nda tescil edilerek şirketin hikayesini resmen başlattı.

40'lar-50'ler

Bir kaşık şeker



Silvio, kayınbiraderleri Giancarlo ve Urbano Vanini ile birlikte kurutulmuş pancardan şeker elde edebilecekleri küçük bir tesis kurmayı başardılar.

Bu temel bileşen ve kakao tozuyla, meşhur "Dolcao" kremamızı üretmeye başlarlar . Bu operasyondan elde edilen kâr, ilk kakao çekirdeği çuvallarını ve bunları işlemek için makineleri satın almalarına olanak tanır.



Devrim niteliğinde bir buluş


O zamana kadar kakao çekirdekleri dikey olarak presleniyordu. Bu, ham maddeyi yerleştirmek ve her preslemenin sonunda makineyi temizlemek zorunda olan işçiler için uzun ve zahmetli bir süreçti. Vitali adlı bir girişimciyle işbirliği yapan ICAM, dünyada bir ilk olacak olan şeyi başarıyla test etti: kakao yağını çekirdeklerden çıkarmak için çığır açan Carle & Montanari presi . Onu bu kadar özel yapan neydi? O zamanlar yaygın olarak kullanılan dikey preslerin aksine, Carle & Montanari yatay bir presti, zamandan ve emekten tasarruf sağlıyordu. Bu icat o kadar başarılıydı ki sonunda sektör genelinde bir standart haline geldi .


Morbegno'dan Fildişi Sahili'ne

Çikolata ve çikolata barlarının üretimi artıyor ve Lecco'daki tarihi Via Pescatori'ye taşınıyoruz . En başından itibaren uluslararası bir yaklaşımla kendi kendine yeterli olma politikasını benimsiyoruz ve bu sayede ICAM fabrikası dünyanın en büyük kakao üreticisi olan Fildişi Sahili'nin ulusal pullarında yer almaya başladı.














- 60'lar -

Carolina Vanini: girişimci, iş kadını, anne



Silvio Agostoni'nin 1961'deki ani ve zamansız kaybının ardından, girişimci eşi Carolina Vanini , kardeşleri Giancarlo ve Urbano'nun yardımıyla onun kazanan fikirlerini ileriye taşıdı . Kadınların liderliğine ve uzmanlığına değer veren çok az işletmenin olduğu bir zamanda, Carolina şirketimizde bugün de devam eden bir modelin sahnesini hazırladı: kadınlar için eşit kariyer fırsatları ve tazminat.


İki kat daha iyi


Bu patlama ekonomisi sırasında, ürünlerimize ve ICAM çikolatasına olan artan talebi karşılamak için üretim tesislerinin genişletilmesi gerekiyordu. 1967'de Lecco fabrikasının genişletilmesi için çalışmalar başladı .


















Como Gölü'nün tatlısı



Pre-Alpler, vadiler ve göl çikolatamızın evidir. Dünya çapında bilinen ve sevilen bu pitoresk manzarayı, ünlü sloganımız " Le dolcezze del Lago di Como " ("Como Gölü'nün tatlıları") ile kutladık. Şekerlememiz, yerel bölgeye olan sevgimizin ve bu güzel çevreyi koruma çabalarımızın bir sembolü olmaya devam ediyor.

- 70'ler -

Kakao yetiştiren ülkelerle doğrudan bağlantı kurmak



Kurucu Silvio'nun oğlu Angelo Agostoni , Afrika ve Latin Amerika'ya çeşitli seyahatlere çıkıyor. Yerel toplulukların nesiller boyunca aktardığı çiftçilik yöntemlerini öğrenmek için en uzak kakao yetiştirme alanlarını ziyaret ediyor.


Angelo'nun seyahatlerinden ilham alan şirket, yerel çiftçilik kooperatiflerini tercih ederek kakaoyu doğrudan üreticilerden satın almak için gerekli koşulları yaratmaya kendini adamıştır. Yıllar içinde çok sayıda üreticiyle gerçek ilişkiler geliştirerek plantasyon verimliliğini artırmamıza ve kakao üretme süreçlerini iyileştirmemize olanak sağladık. Örneğin kakao çekirdeklerinin fermantasyonu ve kurutulması, kaliteli çikolatamızın nihai kalitesi için özellikle önemlidir.







Bu arada İtalya'da



Giancarlo Vanini sayesinde sinerjiler yaratıyoruz ve kendimizi en başından itibaren pazarda aktif dinleyiciler olarak konumlandırıyoruz. Başarımız, Normal Ticaret temelinde çalışmaya başladığımız sağlam, işbirlikçi ve proaktif bir satış temsilcileri ağına dayanmaktadır . Ülke çapındaki varlığımız, tüketiciyle doğrudan temas yoluyla toplanan ihtiyaçlara ve içgörülere odaklanmamızı sağlar.


- 80'ler -

Teknoloji ve uzmanlığın artırılması


Bu dönemde tüketiciye odaklanmaya devam ediyoruz ve bu, alerjen içermeyen ürünleri garanti eden ve farklı üretim hatları arasında her türlü çapraz kontaminasyonu önleyen yeni paslanmaz çelik tankların ve modüler boru hattı sisteminin kurulumunda somut bir şekil alıyor . Bu iyileştirmeler, üretim farklılaşmasını mümkün kılarak, niş pazarlar da dahil olmak üzere çeşitli diyet gereksinimlerini ve tat tercihlerini karşılamamızı sağlıyor.


Sabit basınçta kavurma yapan ve iç ve dış nemi eşit şekilde buharlaştıran yeni “ Barth ” kavurma makinesinin satın alınması ve uygulamaya konulmasıyla kakao çekirdeğinin tüm aroması bozulmadan kalıyor .


Lojistik talepler arttıkça, kullanılabilir alanımız da artıyor: Binlerce ICAM Paskalya yumurtasına ev sahipliği yapan Oggiono deposunu açıyoruz.


- 90'lar -

Mavi Gül'de Hayat



Üretim kapasitemizi artırıyoruz ve yeni tesisler sunuyoruz, üretim sürecini ve ürünlerimizin kalitesini iyileştirmek için önemli yatırımlar yapıyoruz . Bunlar arasında , birçok müşterimizin kalbini kazanmaya yönelik, lezzetli sütlü çikolata kabuğunda çıtır tahıl gevreği bulunan enfes bir fındık kreması olan klasik pralinimiz BLUE ROSE'un piyasaya sürülmesi yer alıyor .








İlk organik çikolatamız



Organik bir ürün yaratma mücadelesine girişen ilk çikolata üreticisi olarak, Dominik Cumhuriyeti'ndeki etik ve sürdürülebilir çabalarımızın tanınması olarak CONACADO derecesiyle ödüllendirildik . Bu ülke, kalitesiz kakao üreticisi olmaktan 2008'de "İyi Lezzet" kakao üreticisi unvanıyla onurlandırılmaya geçti. Dominik kakao çiftçileriyle işbirliği yaparak, bir kooperatif olarak çalışarak, pazardaki ilk organik çikolatalar 1997'de üretildi.








- 2000'ler -

Profesyonellik ve Uzmanlık


Milenyum yeni uzun vadeli ticaret anlaşmaları getirdi ve ICAM yüksek kaliteli çikolata barlarımızın üretiminde büyük ölçekli perakendeye yönelmeye başladı. 2004 yılında, çikolatacıların, pasta şeflerinin ve dondurma üreticilerinin artan taleplerini karşılamak için ICAM Linea Professionale'yi (Profesyonel Ürün Grubu) yarattık ve her uygulamada olağanüstü performans garanti ettik. Profesyonellere yalnızca gurme kalitedeki ürünlerimizle değil, aynı zamanda dikkatle eğitilmiş teknik danışmanlar ve satış temsilcilerinin sürekli yardımıyla destek olmaya devam ediyoruz.


İkinci dönüm noktamız



2008 yılında Orsenigo'da (Como) en son üretim teknolojisiyle donatılmış, pazara üstün kalite, istisnai gıda güvenliği ve tam izlenebilirlik sunmak üzere tasarlanmış ve inşa edilmiş yeni bir üretim merkezi inşa etme çalışmalarına başladık .








- '10 -

Geçmiş geleceğe doğru yaşamaya devam ediyor



3 Eylül'de, 70. yıl dönümümüzde, Orsenigo'daki 4.0 teknoloji tesisimiz , herkes için olağanüstü iyi çikolata tutkularını bize başarıyla aktaran Silvio Agostoni ve Carolina Vanini'nin anısına adanmıştır . Girişimciler olarak, inovasyon ve etiğe çok bilinçli bir şekilde öncelik vermişlerdi - sadece kültür ve kurumsal vizyon değil, aynı zamanda ekonomi değerleri.


Uganda, ABD ve İngiltere'deki ICAM iştiraklerindeki meslektaşlarımızla ufuklarımızı ve ilişkilerimizi genişletiyoruz.







Chocostar: 4.0 teknolojimiz



Aralık 2010'da 4.0 teknolojili bir kalıplama hattının kurulumuyla üretim kapasitemizi ve çok yönlülüğümüzü artırdık . Ayrıca endüstriyel yükseltmemize devam ediyoruz ve üretimi yeni Orsenigo fabrikasına taşımayı tamamlıyoruz . Chocostar adlı yeni tesis , ürün yelpazemizi genişletmemize ve çikolatalarımızın kalitesini ve görünümünü iyileştirmemize olanak sağlıyor . Pazarın taleplerini ve giderek daha iyi bilgilendirilmiş ve seçici bir müşteri kitlesinin ihtiyaçlarını belirlemek ve öngörmek için iyi donanımlıyız.


Tam izlenebilirlik



Çikolatamızın üretiminin iki temel itici gücü vardır: işlevsellik ve izlenebilirlik. Çikolata üretim tesisimiz tamamen otomatiktir ve üretim döngüsünün her adımının sürdürülebilir denetimi ve yönetimi yoluyla ham maddelerden raftaki ürüne kadar her sürecin tam izlenebilirliğine olanak tanır. Özellikle Siemens'in Simatic PCS7 yazılımını kullanarak çekirdekten bitmiş bara kadar tüm bilgilerin bir arşivini tutuyoruz. Bu yenilik olmadan denetimleri yürütmek ve karmaşık sertifikasyon sistemimizi yönetmek imkansız olurdu .


Kakaonun kalbinde


2014'te başlayarak, kakaonun kalbinden çikolatanın mükemmelliğine giden yolda öncü bir rol oynayan birinci sınıf markamız Vanini'yi yeniden piyasaya sürdük. Kurucumuz Silvio tarafından kurulan ve Angelo Agostoni'nin yolculukları boyunca devam eden yaklaşım, Peru Amazonları ve Uganda gibi hala kısmen keşfedilmemiş yerlerde yetişen olağanüstü, eski kakao çeşitlerinin keşfine yol açtı . Hepsi, rafine damaklar için benzersiz lezzet profilleri ve kombinasyonları olan ürünler sunma arayışında.

Kültür, yeterlilik, yaratıcılık



2018 yılında, ICAM Linea Professionale serisine katılan Agostoni serisi piyasaya sürüldü . Profesyonellere yönelik bu yeni seri, adını kurucu aileden aldı ve mükemmellik arayışına olan 70 yıllık bağlılığı kutladı. 2019 yılında, pasta şefleri ve çikolatacılar için üst düzey eğitim merkezimizi açtık: CHOCOCUBE . En iyi profesyonellerin yaratıcılık, kültür ve yetkinliklerini paylaşabileceği bir yer. Çikolatayla çalışan ve klasik ve modern şekerleme, dondurma yapımı ve en üst düzey çikolata tekniklerini ve trendlerini öğrenmek isteyen herkes için ücretsiz, çevrimiçi sertifikalı kurslar.








- Bugün -

Siyah ve beyaz taahhüdümüz



2019'dan bu yana, üretim ve genel olarak işimize yönelik yaklaşımımızın her zaman temelini oluşturan sosyal sorumluluk alanındaki ilerlememizi Sürdürülebilirlik Raporumuz aracılığıyla ayrıntılı olarak açıkladık . 2020'de bu belge, tüketiciler tarafından en çok beğenilen raporları derleyen Consumer Lab tarafından Endeks Gelecek Saygısı 2020'ye dahil edildi.


Üyeler Meclisi, temel olarak kabul ettiğimiz değerler kümesini resmileştirmek ve teşvik etmek için tüm paydaşlarımızla oluşturulan ve paylaşılan Etik Kurallarımızı uygular. Kurallarımız, davranış kurallarımızı tanımlarken aynı zamanda bunların doğru uygulanması için gerekli araçları da sağlar.


Kompostlanabilir ambalaj



Tek kullanımlık plastiklerin neden olduğu kirliliği önlemek için, sertifikalı, sürdürülebilir bir ürün geliştirerek tedarik zinciri boyunca çevreyi koruma taahhüdümüzü gerçekleştiriyoruz. Flowpack, biyolojik olarak parçalanabilen, kompostlanabilir bir çözümdür; tamamen biyolojik atık malzemelerden üretilen ilk üründür. Mürekkep ve kağıttan, hem gıda güvenliğini hem de benzersiz tatların korunmasını sağlayan yenilikçi ambalajlara kadar.


Beceriler ödüllendirilir



Çalışanlarımızın becerilerini, pazarın gerektirdiği giderek karmaşıklaşan görevler ve rollerle birlikte yeni üretim tesisimizdeki yüksek otomasyon düzeyine uyarlamak için “ Elemento di Professionalità ” (Profesyonellik Unsuru)'nu tanıttık. Sendika temsilcileriyle anlaşarak tasarlanan bu değerlendirme sistemi, sürekli eğitimi teşvik ederek tüm düzey ve departmanlardaki çalışanların becerilerini test etmelerine, bunları uygulamaya koymalarına ve bir bonus almalarına olanak tanır. Çalışan merkezli bu değerlendirmenin haberi coşkuyla karşılandı ve Il Sole 24 Ore gibi ulusal gazetelerde yer aldı.








Logomuzun evrimi


Tarihimizde bugüne geldiğimizde, hikayemizi değişen logomuz aracılığıyla, başlangıcından, bugün hala kullanılan ayırt edici özelliğin tanıtımına kadar takip edeceğiz: gül. Giderek olgunlaşan bir farkındalığı gösteren bu sonraki aşamaya devam ediyoruz.


75. yılımızı kutlamak için yeni bir zihniyet benimsiyor, marka iletişimimizi güncelliyor ve yenilenmiş bir logoyla karşınıza çıkıyoruz; ancak temel varlığımıza yapılandırılmış ve kararlı bir şekilde yatırım yapmaya devam ediyoruz:

Sürdürülebilirlik



2021 yılında sürdürülebilirliğe adanmış bir ekibin faaliyete geçirilmesine karar verildi ve 2022'den itibaren Sürdürülebilirlik Sorumlusu, kurumsal "sürdürülebilirlik" stratejilerini planlama ve uygulamaya adanmış, iş hedeflerini çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik hedefleriyle bütünleştiren çapraz işlevli ekiplerin koordinasyonunu sağlama görevini üstlenecek.

Temel Taşlarımız